Som en del av en bra behandling ingår ibland rekommendation om ett specifikt foder eller en speciell produkt. I vår butik i entrén finns hund- och kattfoder av hög kvalitét för både friska och sjuka hundar och katter samt produkter av olika slag. Vi har även specialfoder för kaniner och marsvin för att återhämtningen efter operation eller sjukdom ska bli optimal!

Vi säljer foder till hund och katt från Royal Canin, Eucanuba, Acana och Core. Fråga gärna vår kunniga personal så hjälper de dig att välja rätt!

Friskfoder

Friskfoder är foder för friska hundar och katter och den vanligaste typen av foder. Det finns flera olika sorter då olika individer har olika behov. En del har lättare att gå upp i vikt än andra och en del är mer aktiva och behöver mer energi. Det finns även olika foder för valpar och kattungar, den unga individen, den vuxna och den äldre.

Veterinärfoder

Detta foder är specialtillverkat för olika typer av sjukdomstillstånd och får endast säljas av veterinärer som en del i en behandling. En del av dessa används under en kortare period (exempelvis allergifoder vid eliminationsdiet) medan andra rekommenderas livet ut (t ex foder vid kronisk njursjukdom.)

Veterinärfodret är noga tillverkat och har ett exakt innehåll. Recepten baseras på mångårig forskning inom veterinärmedicin och behandling av olika sjukdomar.
Fråga gärna en gång för mycket än en gång för lite så ditt djur med säkerhet får rätt foder!

Övriga produkter

Förutom foder hittar du i vår butik olika fodertillskott, schampon, öronmedel, ögondroppar och tandvårdsprodukter mm.
Både friska och sjuka djur kan ibland behöva tillskott för att förebygga och behandla sjukdom eller återhämta sig efter t ex en förebyggande operation som kastrering. Dessa tillskott hittar du hos oss!

I en behandlingsplan för ett djur med hudsjukdom ingår ofta schamponering eller tvätt av något slag. Vi har flera olika schampon och rengöringsmedel från olika tillverkare för att bäst kunna anpassa till ditt djur. Vi har även flera olika sorters öronrengöringsmedel beroende på vad som orsakat öronproblemen eller om du bara vill rengöra i förebyggande syfte.
Självklart har vi även tandborstar i olika storlekar och speciell tandkräm till ditt djur!

Öppettider

Måndag-Tisdag 8-17

Onsdag 8-18

Torsdag-Fredag 8-17

Tel: 018-34 10 80