MED ANLEDNING AV CORONAVIRUS COVID-19

Vår verksamhet pågår som planerat och har inga inskränkningar i att ta emot ditt djur. Däremot har vi vidtagit en rad nödvändiga åtgärder för att du ska känna dig trygg när du besöker oss med ditt djur.

Din Veterinär i Märsta och Knivsta vill självklart bidra till både din och vår säkerhet. Vi vill naturligtvis att du ska kunna komma med ditt djur när du behöver och därför pågår vår verksamhet som vanligt med ett antal skärpta rutiner. För att bidra till minskad spridning av coronavirus covid-19 har vi följande tillfälliga policy:

•Om du känner dig sjuk eller nyligen varit till ett högriskområde ber vi dig att inte besöka oss för tillfället – be hellre en vän eller närstående att komma in med ditt djur till oss.
•Du är lika välkommen till oss som vanligt – även om vi just nu undviker fysisk kontakt som handslag och kramar.
•Tillhör du en riskgrupp, till exempel om du har nedsatt immunförsvar, eller av annan anledning är orolig över smittläget är du välkommen kontakta oss för att prata om hur vi bäst kan ordna ditt besök till oss. Vi erbjuder separat ingång direkt till ett eget rum, och ni har möjlighet att betala direkt från rummet utan att gå ut i receptionen. Ring oss innan ert besök, så låser vi upp åt er!
•Vi har en ytterligare skärpt handhygien. Vi följer noggranna hygienrutiner för regelbunden rengöring och desinficering. För tillfället har vi även ökat frekvensen för detta, exempelvis desinficeras kortterminalerna och undersökningsrum ännu mer regelbundet.
•Virus trivs på händer, därför är det bra att ofta tvätta händerna med tvål och vatten. Vi tvättar händerna före och efter varje kontakt och i alla lägen där vi bedömer det nödvändigt.
•Om vår personal skulle uppvisa symptom stannar de hemma enligt rekommendation från sjukvårdsrådgivningen (1177) så du kan känna dig trygg att komma till oss.
Viktigt att hosta/nysa i armvecket eller i näsduk som därefter slängs och att undvika att ta i hand.
•Det finns ett flertal typer av coronavirus hos olika djurslag. De typer av coronavirus som ses hos svenska djur ska inte förväxlas med det nya coronavirus som orsakar sjukdom hos människa. De typer av coronavirus som djur i Sverige vanligen bär på orsakar normalt inte heller sjukdom hos människor.

Tack för din medverkan! Tillsammans hjälps vi åt att motverka smittspridning!

/Personalen

Öppettider

Måndag-tisdag 8-19
Onsdag-torsdag 8-17
Fredag-
stängt
Lunchstängt
13-14

Tel: 018-34 10 80