Många av våra hundar och katter har problem med tänder och munhåla, exempelvis tandsten, tandlossning, tandköttsinflammation, tandfrakturer, tandresorption (TR) eller bölder runt tandrötter. Djuren visar ofta inte att de har ont och därför kan tandsjukdomar vara svåra att upptäcka. En del sjukdomar syns inte heller på tanden utan röntgen kan vara nödvändig. Några symptom man som djurägare kan vara observant på är om djuret är tröttare än vanligt, dreglar, ändrar matvanor (tex inte vill äta torrfoder längre eller tappar mat), luktar illa från munnen eller går ner i vikt.

En vanlig undersökning är PTR (Professionell Tand Rengöring). Det innebär att djuret under narkos får tandsten borttaget med hjälp av ultraljud och i de fall det behövs röntgas tänderna. Om en eller flera tänder är skadade eller sjuka kan de antingen opereras ut direkt eller så bokas tid för det vid senare tillfälle. Det beror på vad ni som djurägare och veterinären kommit överens om i samband med bokningen. Efter varje tandbehandling får du med dig ett tandkort hem som visar vad som gjorts och vilka tänder som saknas, opererats ut mm. Du får även ett skriftligt hemgångsråd med instruktioner om eftervård i hemmet.

Vi har avancerad tandutrustning för djur inklusive tandröntgen. Förutom PTR är rotfyllning, extraktion av mjölktänder som suttit för länge samt extraktion av skadade eller felpositionerade tänder vanliga ingrepp. Vår personal är väl utbildad inom tandvård för att ge ditt djur bästa tänkbara vård!

Öppettider

Onsdagar                 8 – 18

Övriga vardagar     8 – 17

Tel. 018 – 34 10 80